روف گاردن کلاسیک
در گذشته از نمای هوایی که به بام ساختمان نگاه میکردیم توده ای آسفالت و ایزوگام به چشم میخورد . امروزه با طراحی پشت بام ها و کاشت گیاهان روی سطح آن و همچنین تجهیزاتی که در آن روی فضای روف گاردن شکل گرفته ، شکل پشت بام ها بسیار دلپذیر و چشم نواز شده که زیبایی آن علاوه بر ساکنین خود ساختمان، سایر افراد بیننده را نیز مجذوب به خود می کند.
در دنیای امروز ، ساخت روف گاردن روشی جذاب برای ترویج زندگی طبیعی و راه حلی برای مشکلات دنیای مدرن و خاکستری است.
در بین طراحی های روف گاردن، سبک روف گاردن کلاسیک بسیار محبوب می باشد. در ادامه به توضیح بیشتر درباره مشخصات و ویژگی های این سبک می پردازیم.
سبک کلاسیک، ساختاری با ستون های کشیده و فضای تالار مانندی بوده . همراه با طراحی فضای گیاهان ، آبنما ، مجسمه ها، سیستم های روشنایی منحصر به فرد و خیره کننده .
در این سبک از طراحی، ساختاری شبیه به معماری به جا مانده از ایران و یونان به چشم می خورد که در فضایی در عصر مدرن بازآفرینی شده است. باغی سرسبز در بام که طراحی آبنما و گیاهان و روشنایی آن ، الهام گرفته از دوران باستان است. این سبک طراحی ، روف گاردن کلاسیک می باشد.
ویژگی سبک روف گاردن کلاسیک
میز آتش(آتشکده):
در این طراحی ، میز آتشکده بسیار نقش مهمی دارد. با خط مستقیم گاز می توانید آتشکده کم دردسر و مقرون به صرفه داشته باشید.
آبنما و فواره:
این عنصر تزئینی باعث کم شدن آلودگی صوتی شده و استرس را از افراد حاضر در فضا دور خواهد کرد. آبنما هم باعث زیبایی محیط شده و هم آرامش به همراه خواهد داشت.
باغچه و فضای سبز:
در طراحی روف گاردن کلاسیک، باغچه و فضای سبز بسیار اهمیت دارد. شما می توانید با کاشت گیاهان مخصوص باغچه ، فضایی را در محیط روف گاردن خلق کنید که حس بازگشت دوباره به طبیعت را برایتان القا کند.
مراحل ساخت روف گاردن کلاسیک ؛
برای درک بهتر چگونگی داشتن فضای دلنشین روف گاردن بهطور خلاصه توضیحاتی دادیم تا به شما برای درک بهتر چگونگی ساخت آن کمک کند.
روف گاردن در سبک کلاسیک به صورت هندسی و منظم طراحی می گردد. طراحی المان ها از دستورالعمل های منظم در طراحی آلاچیق و پرگولا و آبنما پیروی می کند و هر کدام جایگاه خاص خود را دارد. در این سبک ، محل کاشت گل و گیاه و قرار دادن فلاورباکس ها به یک اندازه بوده و در قسمت راهرو ها طراحی می گردد و باکس کاشت درختان به حاشیه ها برده می شود.
آلاچیق هم در وسط و آبنما در گوشه ها قرار داده می شود و معمولا از پوشش سنگ فرش استفاده می شود. در طراحی کلاسیک از چوب به صورت محدود استفاده می شود. ضمن رعایت اصول طراحی به صورت منظم و یک روش از پیش تعیین شده ، فضای سبز گیاهی در این طراحی حدود 30 درصد و 20 درصد برای ایجاد راهرو ها و معمولا 40 درصد برای فضای نشیمن آلاچیق و پرگولا و حدود 10 درصد از فضا برای منظره آبنما در نظر گرفته می شود.
گل و گیاه طراحی روف گاردن کلاسیک :
معمولا از گیاهان همیشه سبز و هرس پذیر استفاده می کنیم. گیاهان مانند یاس هلندی ، شمشاد طلایی ، شمشاد سبز ، لاوندولاو ، رزمارنیوس، تویا ، لاوسیون، کامیس پاریس و باکسوس و از گل های رونده برای آلاچیق و پرگولا استفاده می شود.
کاشت گل در سبک روف گاردن کلاسیک به صورت خطی و ستونی و یکدست می باشد.
سیستم آبیاری :
آبیاری در طراحی کلاسیک به دو روش آبیاری بارانی و آبیاری قطره ای صورت می پذیرد. بهترین روش آبیاری ، استفاده از سیستم آبیاری اتوماتیک (مه پاش ، میکرو جت ، نازل های پودر پاش) می باشد. و مزایای این روش ، صرفه جویی در مصرف آب و آبیاری یکنواخت و منظم می باشد.
آبیاری بارانی برای قسمت چمن کاری که به صورت آب پاش گذاری بوده و به صورت خطی و منظم و دور تا دور انجام می شود.
اصول ساخت روف گاردن کلاسیک
- زیرسازی استاندارد:چنانچه زیرسازی به درستی انجام نشود با گذشت زمان ، در بام نشتی رخ داده و ساکنین و حتی خود سازه ساختمان دچار مشکلات جدی خواهد کرد.
- در نظر گرفتن بستر مناسب برای گیاهان برای داشتن عمر طولانی و رشد کافی
- استفاده از گیاهان همیشه سبز و مقاوم برای داشتن روف گاردن سرزنده و سبز در تمام فصول سال
- استفاده از سیستم آبیاری اتوماتیک برای آبیاری به موقع و منظم و اصولی
- قرار دادن امکانات مناسب برای گذراندن اوقات فراغت مانند آلاچیق ، مبلمان فضای باز ، میز و صندلی برای راحتی افراد
- استفاده از مصالح مقاوم و با کیفیت و در نظر گرفتن شرایط اب و هوایی منطقه
نور پردازی :
در این نوع طراحی ، چراغ های ریسه ای و یا چراغ های تکی و دفنی در زیر درختان به صورت منظم استفاده می شود. چراغ هایی که استفاده می کنیم حتی الامکان ضدآب باشد. بهترین نور در این طراحی نور زرد رنگ بوده و به صورت منظم و خطی پیشنهاد می گردد.
طراحی روف گاردن کلاسیک به صورت خطی و هندسی بر مبنای نظم بوده و باغچه هایی با اشکال منظم اجرا می شود که دیواره های باغچه ، آجرچینی شده و از داخل ایزوله می کنیم و سیمانکاری و رنگ آمیزی می کنیم. کاربرد چوب در طراحی روف گاردن کلاسیک معنایی ندارد. ایزولاسیون در این سبک و طراحی حرف اول را می زند چون باغچه و فلاورباکس به سطح کف بام متصل است. در نتیجه از مواد نانو پلیمری و با روش خاص استفاده می کنیم.
فلاورباکس ها و گلدان ها :
گلدان ها و فلاورباکس ها معمولا به صورت مربع و مستطیل با مصالح ساختمانی ساخته می شود و به سطح بام متصل می باشد و از سیمان و بتن استفاده می شود. در قسمت رویی آن، سیمان ، سنگ و یا سرامیک کار می شود. داخل تمامی باکس ها ایزوله شده و بعد از لایه بندی و ایزولاسیون ، به وسیله خاک مخصوص روف گاردن (خاک سبک) پر می شود.
کفپوش :
بهتر است برای طراحی روف گاردن کلاسیک از کفپوش های سنگی استفاده کرد تا با نمای ساختمان هماهنگی ایجاد کند و در شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم باشد . البته که توجه به بودجه کارفرما هم بایستی مدنظر قرار گیرد.
لایه بندی و ایزولاسیون و زهکشی در روف گاردن کلاسیک:
اینکار در ماندگاری گیاهان و درختان کاشته شده تاثیر مستقیم داشته و می بایست با دقت فراوان و به صورت کاملا تخصصی انجام شود تا از بروز خسارت ها و زیان های وارده به ساختمان جلوگیری کند. هر کدام از لایه های ایزولاسیون و بعد از آن لایه های ضدریشه و زهکش و فیلتراسیون و ژئوتکستایل وظایف مخصوص به خود را انجام داده و از هیچ کدام از لایه ها نمی توان چشم پوشی کرد.
قیمت روف گاردن کلاسیک:
روف گاردن کلاسیک در زمان ساخت ساختمان قابل اجرا بوده و با همان مصالح ساختمان همراه با سازه ساختمان ، اجرا می گردد در نتیجه از روف گاردن مدرن مقرون به صرفه تر می باشد اما عایق بندی و ایزولاسیون بسیار پیچیده ای داشته که می بایست توسط متخصصین این زمینه اجرا گردد . هزینه اجرای روف گاردن به نوع پروژه ، متراژ و محل پروژه ، نوع گیاهان و تعداد گلدان ها و فلاورباکس ها ، تجهیزات مصرفی ، نوع کف ، المان های استفاده شده و کیفیت آن ها و … بستگی دارد.
نکات مهم در مورد روف گاردن کلاسیک :
یکی از مهم ترین فاکتورهای اجرای روف گاردن، ایزولاسیون و لایه بندی آن می باشد. که در زمان اجرای روف گاردن ، می بایست عملی شود در نتیجه حدالامکان از مواد نانو و پلیمر و نانوپلاس و لایه های فایبرگلاس استفاده می کنیم. در مورد این نوع روف گاردن به هیچ عنوان از ایزوگام برای زیرسازی و ایزولاسیون استفاده نمی کنیم. زیرا ایزوگام عمر کوتاهی داشته و مناسب برای زیرسازی مربوط به روف گاردن نمی باشد.
چنانچه مراحل انجام کار به درستی پیش رود ، جزء روف گاردن های بی نظیر و قابل ساخت بوده و تا سالیان سال بدون بروز مشکلی به راحتی قابل استفاده خواهد بود.